Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS BEDRIJFSCATERAAR

  3 min

BEDRIJFSCATERING

Offline: This content can only be displayed when online.

TRENDWATCH

Don't go vegan! En noem je gast geen lunchgebruiker. Dit zijn de 5 don’ts voor de bedrijfscatering.

  Maaike de Reuver   Xiao Er Kong

VERBIED VLEES NIET

Net als in de horeca zien we dat in de catering de vraag naar een gezonder aanbod stijgt. Gezonder voor mens, dier en/of planeet. Ontneem je gasten echter niet van de ene op de andere dag hun stukje vis of vlees. Maar verleid ze. Maak de gezonde keuze de makkelijke, lekkere en aantrekkelijke keuze, zodat - op den duur - de dierlijke producten vanzelf naar de achtergrond verdwijnen.

© We Canteen

NOEM JE GAST GEEN LUNCHGEBRUIKER

Niet alleen doet de term denken aan een gebruiker van verslavende middelen, het is ook nog eens een minderwaardig en ouderwets gastbeeld. Die is namelijk geen nummertje met een dienblad, maar een persoon, een gast. Iemand die zelfs een grote fan van jouw merk kan worden als jij ook fan bent van hem! 


© VITAM

WERK NIET MET EEN MENUCYCLUS

One-size-fits-all was ooit, maar is het al lang niet meer. Het beperkt de vrijheid, originaliteit en creativiteit van je medewerkers. Geef de teams zelf het ondernemerschap en de vrijheid om op locatie in te spelen op de wensen van de gast.

Chaud Devant

ZORG DAT JE BROODJE KAAS NIET (LANGER) DE HARDLOPER IS

Als gevolg van de globalisering en de internationalisering van de gast stijgt de vraag naar de warme maaltijd tijdens de lunch, met name in de steden. Door het verplaatsen van de ‘warme avondmaaltijd’ naar de middag heeft de gast ‘s avonds voldoende aan een broodje of een salade, en in de avonduren dus meer tijd voor zijn gezin, sporten, of andere bezigheden.


© VITAM

WERK JEZELF NIET OVER DE KOP

Omarm de toekomst, laat een robot of een ander technisch hulpmiddel de routineklusjes oppakken. Zo kan jij je focussen op wat in de catering van morgen echt belangrijk is: circulariteit van de onderneming, kwaliteit van het assortiment en interactie met de gast.

Deze ‘don’t’ geldt ook voor de partycatering.

Chaud Devant

Dit artikel kwam mede tot stand met behulp van:

Peter van Ee - Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars | Serge Knook - Leo op het Werk! | Stephanie van Bolderen, Sharene Jacobsen, Rob Kramer & Peter Nass - VITAM | Sander de Meester - We Canteen | Mark Hartmans - Albron | Bianca van der Lee -Chaud Devant

© We Canteen

  3 min

Offline: This content can only be displayed when online.

Don't go vegan! En noem je gast geen lunchgebruiker. Dit zijn de 5 don’ts voor de bedrijfscatering.

  Maaike de Reuver   Xiao Er Kong

VERBIED VLEES NIET

Net als in de horeca zien we dat in de catering de vraag naar een gezonder aanbod stijgt. Gezonder voor mens, dier en/of planeet. Ontneem je gasten echter niet van de ene op de andere dag hun stukje vis of vlees. Maar verleid ze. Maak de gezonde keuze de makkelijke, lekkere en aantrekkelijke keuze, zodat - op den duur - de dierlijke producten vanzelf naar de achtergrond verdwijnen.

© We Canteen

NOEM JE GAST GEEN LUNCHGEBRUIKER

Niet alleen doet de term denken aan een gebruiker van verslavende middelen, het is ook nog eens een minderwaardig en ouderwets gastbeeld. Die is namelijk geen nummertje met een dienblad, maar een persoon, een gast. Iemand die zelfs een grote fan van jouw merk kan worden als jij ook fan bent van hem! 


© VITAM

WERK NIET MET EEN MENUCYCLUS

One-size-fits-all was ooit, maar is het al lang niet meer. Het beperkt de vrijheid, originaliteit en creativiteit van je medewerkers. Geef de teams zelf het ondernemerschap en de vrijheid om op locatie in te spelen op de wensen van de gast.

Chaud Devant

ZORG DAT JE BROODJE KAAS NIET (LANGER) DE HARDLOPER IS

Als gevolg van de globalisering en de internationalisering van de gast stijgt de vraag naar de warme maaltijd tijdens de lunch, met name in de steden. Door het verplaatsen van de ‘warme avondmaaltijd’ naar de middag heeft de gast ‘s avonds voldoende aan een broodje of een salade, en in de avonduren dus meer tijd voor zijn gezin, sporten, of andere bezigheden.


© VITAM

WERK JEZELF NIET OVER DE KOP

Omarm de toekomst, laat een robot of een ander technisch hulpmiddel de routineklusjes oppakken. Zo kan jij je focussen op wat in de catering van morgen echt belangrijk is: circulariteit van de onderneming, kwaliteit van het assortiment en interactie met de gast.

Deze ‘don’t’ geldt ook voor de partycatering.

Chaud Devant

Dit artikel kwam mede tot stand met behulp van:

Peter van Ee - Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars | Serge Knook - Leo op het Werk! | Stephanie van Bolderen, Sharene Jacobsen, Rob Kramer & Peter Nass - VITAM | Sander de Meester - We Canteen | Mark Hartmans - Albron | Bianca van der Lee -Chaud Devant

© We Canteen