“In het pand in Antwerpen waar nu de Jane gevestigd is hebben wij een pop-up restaurant gerund. Het was de bedoeling dat we daar na de herinrichting een vast restaurant zouden vestigen. Over die zaak hebben we flink wat strijd gehad. Toen we gingen kijken was Peter enthousiast, ik niet. We zijn de uitdaging toch aangegaan, maar het bleek geen succes. We werkten daar samen met lokale partners maar die samenwerking liep aan alle kanten mis.
Het pop-up project heeft drie maanden geduurd, en dat was maar goed ook. Zowel financieel als qua energie zijn we daar wel het een en ander kwijt geraakt. En hebben we gezamenlijk besloten dat die plek voor ons geen toekomst bood.”
De favoriete plek van Marieke en Peter om over nieuwe ideeën na te denken is de steiger voor hun huis, aan de Amstel. Ruzie hebben ze bijna nooit. Meningsverschillen uiteraard wel.
“Al na een jaar liep LUTE restaurant zo goed dat ik na de geboorte van onze tweede dochter mijn baan bij de NS heb opgezegd en bij Peter in de zaak ben gaan werken.”
Op vrijdag 13 december 2002 openen Peter en Marieke LUTE, het restaurant dat ze in 2016 omvormen tot De Kruidfabriek.
“Na de geboorte van Sara nam Peter een sabbatical. Hij is toen gaan onderzoeken of er een mogelijkheid was voor een eigen zaak. Hij vond dat hij er klaar voor was. We stuitten op de plek waar nu De Kruidfabriek is gevestigd.”