Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals.

Food inspiration
Drink inspiration
Foodservice XS
Food Lab
Inspirational
Test materiaal
Offline: This content can only be displayed when online.

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut® een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: ruby chocolade. Het is de meest bijzondere chocolade-ontdekking sinds 80 jaar, toen de witte chocolade werd ontdekt. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100% afkomstig uit de duurzame cacaoboon, zónder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Deze nieuwe chocolade vereist een andere manier van verwerking dan standaard chocolades. 

Download hier het receptenboekje met inspirerende ideeën en de do’s & don’ts.

Onze chefs delen onderstaande tips om de natuurlijke kleur en smaak van de ruby chocolade te behouden in jouw chocoladerecepturen. 

Pure toepassingen
De subtiele ruby kleur en smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen. Denk maar aan chocoladerepen, bonbons, chocoladelolly’s en gedipte koekjes. 

Mengen met vloeistoffen
Wanneer ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op basis van vet of water zal de smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, ganache of saus met fris-zure en roodgekleurde componenten zoals fruitpuree, limoensap, verse frambozen of rode bietenpoeder.

Do’s

  • Ruby RB1’s unieke smaak en kleur nodigt uit tot prachtige food pairings. Zo past deze chocolade uitzonderlijk goed bij bijvoorbeeld Rosé Champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals (blauwe) kaas of kaviaar. 
  • Bewaar je ruby creaties luchtdicht en op een geurloze, droge en donkere plek

Don’ts

  • Ruby RB1 is niet geschikt voor bakrecepturen zoals brownies, koekjes, etc.

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut® een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: ruby chocolade. Het is de meest bijzondere chocolade-ontdekking sinds 80 jaar, toen de witte chocolade werd ontdekt. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100% afkomstig uit de duurzame cacaoboon, zónder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Deze nieuwe chocolade vereist een andere manier van verwerking dan standaard chocolades. 

Download hier het receptenboekje met inspirerende ideeën en de do’s & don’ts.

Onze chefs delen onderstaande tips om de natuurlijke kleur en smaak van de ruby chocolade te behouden in jouw chocoladerecepturen. 

Pure toepassingen
De subtiele ruby kleur en smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen. Denk maar aan chocoladerepen, bonbons, chocoladelolly’s en gedipte koekjes. 

Mengen met vloeistoffen
Wanneer ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op basis van vet of water zal de smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, ganache of saus met fris-zure en roodgekleurde componenten zoals fruitpuree, limoensap, verse frambozen of rode bietenpoeder.

Do’s

  • Ruby RB1’s unieke smaak en kleur nodigt uit tot prachtige food pairings. Zo past deze chocolade uitzonderlijk goed bij bijvoorbeeld Rosé Champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals (blauwe) kaas of kaviaar. 
  • Bewaar je ruby creaties luchtdicht en op een geurloze, droge en donkere plek

Don’ts

  • Ruby RB1 is niet geschikt voor bakrecepturen zoals brownies, koekjes, etc.
Lees verder
Offline: This content can only be displayed when online.

Vraag een sample aan!