Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en journalistieke reportages staan centraal. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals en food-volgers in Nederland en België.

De 6 thematafels:
Betekenis geven aan...

Workshop: ronde 3 
Datum: 24 juni
Locatie: Rabobank, Utrecht

Bekijk hieronder de video's  

In workshop 3 hebben we getracht om zo concreet mogelijk antwoord te geven op de vraag: ‘Wat hebben we te doen tijdens de Food Impactors Summit in 2020?’ De antwoorden daarop zijn zo gevarieerd en uiteenlopend - van zeer concrete sprekersuggesties tot groots geformuleerde ambities voor een branchebreed gedragen convenant - dat het weinig zinnig voelt, om dit hier als samenvatting te presenteren.

Rode draad
De rode draad uit alle wishlists voor de Summit in 2020 is echter zonneklaar: de behoefte aan actie en resultaat. De wil om dingen te gaan doen, concrete stappen te zetten en te komen tot meetbare resultaten en bindende afspraken.

Belangrijkste takeouts
Na afloop van de laatste workshop vroegen we de inleiders naar hun belangrijkste take-outs van de sessies. Welk gevoel is blijven hangen en welke ambitie geven zij mee voor de Summit in 2020? Klik op de thumbnail voor een korte recap van onze inleiders:

Benieuwd naar de resultaten uit workshop 1 of 2? Bekijk hier de eerdere magazines!

Rondetafelsessies
over betekenis geven...

Tijdens drie workshoprondes hebben zo’n 70 shiftleaders, gevestigd én aanstormend, nagedacht over de inhoud en de programmering van de Food Impactors Summit 2020. Dit magazine vat de key takeouts van de derde en laatste sessie samen. 

Micro: Hoe ontketen je de veranderkracht in jezelf?

Offline: This content can only be displayed when online.

Scroll naar beneden.

Meso: Hoe creëer je een level playing field waarin iedereen meedoet en meedeelt?

Macro: Hoe stellen we ons effectief in dienst van een toekomstbestendig voedselsysteem?

Aan roeping geen gebrek, maar hoe geef je hier gestalte aan? Hoe gaan we van een discussie over groei naar focus op bloei?

Ad van Nieuwpoort

Met de roeping zit het wel goed. Maar hoe kun je je eigen innerlijke kompas gebruiken als beginpunt van verandering. Hoe benutten we ons menselijk potentieel voor gezonde groei? 

Joop Egmond

We moeten stoppen elkaar te beconcurreren op duurzaamheidsthema’s. Kunnen we toewerken naar een ambitieus en breed gedragen sustainability pact, waarin alle stakeholders - ook overheid en ACM - betrokken zijn?

Suzanne van der Pijl

Hoe helpen we onze sector met het organiseren van een hoger belang wat niet het bedrijfsbelang is? Hoe komen we samen tot een universele voedselwaarheid die circulair en gezond is? 

Jempi Moens

Duurzaamheid en waardevermeerdering gaan hand in hand. Hoe kunnen we tijdens of in aanloop naar de Summit dingen gaan starten en zorgen dat we niet blijven hangen in verkennend met elkaar praten?

Elke Maas

We moeten stoppen met denken dat we kunnen komen tot één allesomvattende oplossing. Belangrijkste is dat we samen de weeffouten in het systeem blootleggen en beslissen dat we er samen iets aan willen veranderen. Hoe kunnen we vanuit aandacht voor elkaars dilemma’s en paradoxen, leren van elkaars kwetsbaarheden?

Kees Klomp