Overzicht magazines

Food Inspiration Magazine is hét digitale vakblad voor de foodserviceprofessional die op zoek is naar innovatie en inspiratie. Het gratis digitale magazine verschijnt elke maand. Trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en journalistieke reportages staan centraal. Het Food Inspiration Magazine gaat naar ruim 65.000 foodprofessionals en food-volgers in Nederland en België.

  4 min

Indonesisch bekendste eiland is een perfect ecosysteem voor startende foodconcepten. De relaxte Balinezen mengen zich bijzonder goed met de internationale sfeer die de vele toeristen met zich meebrengen.

Veganistisch ijs, brood op basis van bloem van bananen en een moderne variant van de traditionele Indonesische Warung.

  Floris Heuer      Floris Heuer & Maaike de Reuver     Wouter Noordijk

Made’s Banana Flour Bakery is naar eigen zeggen de eerste bakkerij ter wereld die enkel werkt met bloem op basis van bananen. In het eerste jaar na opening in 2015 liep het geen storm, maar de bekendheid en klandizie groeiden naarmate de bakkerij op social media zichzelf opwierp tot de gezondste en meest duurzame bakkerij van het eiland.

De producten zijn 100% glutenvrij. De bananen zijn biologisch. En gaan voedsel-verspilling tegen. Bij Made’s gebruiken ze namelijk ‘afval-bananen’, die vanwege hun afwijkende vorm of kleur anders weggegooid zouden worden.

Ulekan snapt als een van de besten hoe je de traditionele gerechten van een land op een moderne manier op tafel kunt zetten. Het restaurant is een warung, een traditioneel Indonesisch restaurant, maar in een nieuw jasje.

Het interieur is modern met lange houten tafels, rieten lampen en stoelen en openslaande deuren. De gerechten zijn gebaseerd op authentieke recepturen en bereid met lokale specerijen. Signature dishes zijn onder andere de gado gado, beef rendang en sate ayam. 

Ayu Peeters, oprichtster van MadPops, heeft een achtergrond in design en fotografie. Haar ijsconcept maakt kleurige fruitijsjes op basis van kokos, waardoor de producten 100% plantaardig zijn.

Niet alleen de ijsjes zien er fotogeniek uit, de twee ijssalons op het eiland zelf ook. De grote aandachtstrekkers zijn de neonletters ‘ice ice baby’ aan de muur.

Alleen al voor een foto met die letters bezoeken de veelal jonge backpackers op het eiland graag deze zaak. Toch hoopt Ayu dat gasten niet alleen maar naar MadPopskomen voor het plaatje. Het is haar primaire doel om mensen blij te maken met een gezond en smaakvol product.

Peloton Supershop is de ultieme combinatie tussen een fietsenzaak en een lunchroom. Peloton staat voor het samen oprijden, op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl. Op het menu staan enkel veganistische gerechten. De gerechten hebben niet alleen een kleurrijk uiterlijk, maar ook een Instagrammable benaming. 

De hardlopers zijn de Biker bowl (smoothie met aardbei, banaan, dragon fruit, watermeloen en kokosmelk) en de Hash Tack (hashbrowns met spinazie, champignons, avocado, tomaat, pesto en gekarameliseerde ui).

Circulariteit is geen duurzaamheid 2.0, het is een nieuwe manier van ondernemen. Op Bali laat ontbijt- koffie- en lunchbar Sprout zien hoe deze werkwijze uitgaat van een holistische gedachte waarbij afval niet bestaat, en gezond eten centraal staat. 

In de groentetuin worden biologische groenten en kruiden gekweekt die in de  - 100% vegetarische – gerechten verwerkt worden. Het organische afval wordt door hen zelf verwerkt en gecomposteerd, en ook plastic en glas recyclen ze zelf. 

Volgens de ondernemers achter Sprout is circulair ondernemen overigens helemaal niet nieuw, het is de wijze waarop onze voor-ouders eeuwenlang hun zaken organiseerden.

De Nederlandse chef Eelke Plasmeijer begon op Bali ruim vijf jaar geleden restaurant Locavore. Inmiddels is zijn restaurant, met hoge noteringen in de Asia’s 50 Best Restaurants-lijst, een food destination van formaat.

Culinair journalist Marcus Polman bezocht Locavore en trok vijf dagen op met Eelke. Zijn ervaringen vind je in Food Inspiration print magazine #4

is zelfstandig fotograaf. Zowel in Nederland als in het buitenland weet hij met zijn oog voor het goede moment en zijn neus voor details dagelijkse momenten op een bijzondere manier vast te leggen. Met een beeld dat hij maakte tijdens de Food Inspiration DayX won hij tijdens de Event Photography Awards in Londen dit jaar de prijs voor de beste foto in de categorie catering. 


  Floris Heuer      Floris Heuer & Maaike de Reuver     Wouter Noordijk

Veganistisch ijs, brood op basis van bloem van bananen en een moderne variant van de traditionele Indonesische Warung.

Indonesisch bekendste eiland is een perfect ecosysteem voor startende foodconcepten. De relaxte Balinezen mengen zich bijzonder goed met de internationale sfeer die de vele toeristen met zich meebrengen.

Lees verder

De producten zijn 100% glutenvrij. De bananen zijn biologisch. En gaan voedsel-verspilling tegen. Bij Made’s gebruiken ze namelijk ‘afval-bananen’, die vanwege hun afwijkende vorm of kleur anders weggegooid zouden worden.

Made’s Banana Flour Bakery is naar eigen zeggen de eerste bakkerij ter wereld die enkel werkt met bloem op basis van bananen. In het eerste jaar na opening in 2015 liep het geen storm, maar de bekendheid en klandizie groeiden naarmate de bakkerij op social media zichzelf opwierp tot de gezondste en meest duurzame bakkerij van het eiland.

Ulekan snapt als een van de besten hoe je de traditionele gerechten van een land op een moderne manier op tafel kunt zetten. Het restaurant is een warung, een traditioneel Indonesisch restaurant, maar in een nieuw jasje.

Het interieur is modern met lange houten tafels, rieten lampen en stoelen en openslaande deuren. De gerechten zijn gebaseerd op authentieke recepturen en bereid met lokale specerijen. Signature dishes zijn onder andere de gado gado, beef rendang en sate ayam. 

Peloton Supershop is de ultieme combinatie tussen een fietsenzaak en een lunchroom. Peloton staat voor het samen oprijden, op weg naar een gezonde en bewuste levensstijl. Op het menu staan enkel veganistische gerechten. De gerechten hebben niet alleen een kleurrijk uiterlijk, maar ook een Instagrammable benaming. 

De hardlopers zijn de Biker bowl (smoothie met aardbei, banaan, dragon fruit, watermeloen en kokosmelk) en de Hash Tack (hashbrowns met spinazie, champignons, avocado, tomaat, pesto en gekarameliseerde ui).

Circulariteit is geen duurzaamheid 2.0, het is een nieuwe manier van ondernemen. Op Bali laat ontbijt- koffie- en lunchbar Sprout zien hoe deze werkwijze uitgaat van een holistische gedachte waarbij afval niet bestaat, en gezond eten centraal staat. 

In de groentetuin worden biologische groenten en kruiden gekweekt die in de  - 100% vegetarische – gerechten verwerkt worden. Het organische afval wordt door hen zelf verwerkt en gecomposteerd, en ook plastic en glas recyclen ze zelf. 

De Nederlandse chef Eelke Plasmeijer begon op Bali ruim vijf jaar geleden restaurant Locavore. Inmiddels is zijn restaurant, met hoge noteringen in de Asia’s 50 Best Restaurants-lijst, een food destination van formaat.

Culinair journalist Marcus Polman bezocht Locavore en trok vijf dagen op met Eelke. Zijn ervaringen vind je in Food Inspiration print magazine #4

Vraag hier het magazine aan

is zelfstandig fotograaf. Zowel in Nederland als in het buitenland weet hij met zijn oog voor het goede moment en zijn neus voor details dagelijkse momenten op een bijzondere manier vast te leggen. Met een beeld dat hij maakte tijdens de Food Inspiration DayX won hij tijdens de Event Photography Awards in Londen dit jaar de prijs voor de beste foto in de categorie catering.